Aanbod

Aanbod:

Mindfulness training

Inloopmeditatie avonden

Oriëntatie op mediteren

Stilte dagen

Thema dagen
Mindfulness,  MBSR(Mindfulness Based Stress Reduction)


Een mindfulness training is een intensieve aandachtstraining om te leren je ervaringen waar te nemen zonder te oordelen, jezelf beter te leren kennen en te accepteren. Zo leer je bewuster en los van patronen te reageren en kun je mogelijke stress en negatieve gedachten makkelijker loslaten, beter op je grenzen letten en je vitaler voelen. Elke week komt er een ander thema aan de orde dat verband houdt met opmerkzaamheid en mentale fitheid. Gedurende negen weken leer je verschillende oefeningen en meditaties. Eén keer verblijf je een langer dagdeel in stilte. Naast de wekelijkse bijeenkomsten ben je ook elke dag thuis bezig met oefeningen. Dit is de officiële MBSR training, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.


Mindfulness, individueel iMBSR


Een mindfulness training van negen weken, maar dan individueel, waarbij de stiltedag wel met een groep is.Inloopmeditatie avonden


Twee keer per maand zijn er inloopmeditatie avonden .

Deze avonden zijn voor iedereen die het prettig vindt om samen te mediteren. Zowel voor mensen die een MBSR(mindfulness) training hebben gedaan als voor mensen met Zen/Vipassana-meditatie ervaring. Er zullen (geleide) meditaties van ongeveer 20 minuten zijn en ook veel stilte. Na afloop is er thee en mogelijkheid tot na praten.


Oriëntatie op mediteren


Heb je interesse in mediteren en wil je het eens ervaren en uitproberen? Dan is deze orientatie iets voor jou:Je krijgt in anderhalf uur een introductie in mediteren en de diverse manieren waarop je dit kunt doen aangereikt. Samen oefenen we en kun je ervaren wat jou past, waar je tegenaan loopt en wat het je biedt. Het kan een aanloop zijn naar de Mindfulness training.


Stiltedagen/ retraite dagen


De stiltedagen zijn voor mensen met ( een beetje) meditatie ervaring die behoefte hebben aan de bijzondere uitwerking van het samen oefenen in stilte. Gedurende de dag worden er verschillende meditaties aangeboden en een heerlijke biologische vegetarische lunch. Als het weer het toelaat, zullen we ook buiten een loop/wandelmeditatie doen.


Thema dagen


Thema dagen bieden je de mogelijkheid om je een wat langere tijd met een bepaald thema bezig te houden, zoals bijvoorbeeld: omgaan met gedachten, genieten, angst, vertrouwen, ouder worden, accepteren, loslaten, liefde, niet-streven, geduld, verbinden,communiceren.


Kijk voor de actuele data op de paginaLid van eerste categorie trainers: